Translate
Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Stäng
Sök
Svenska English

Vi stiger på genom bakdörrarna.

Uppdaterad 2020-09-17

Med anledningen av Coronaviruset är bussens framdörrar stängda. Våra förare ska känna sig trygga. Du ska också känna dig trygg och ska kunna hålla social distans ombord på bussen.

Du behöver precis som alltid ha en giltig biljett när du reser med oss.

Du kan inte köpa biljett ombord på bussen med betalkort.
Vi hänvisar i första hand alla köp av enkelbiljetter till vår app. I appen kan du också betala din biljett med Swish eller faktura från Klarna.

Du kan också köpa enkelbiljett på våra försäljningsställen eller biljettautomater. Tänk på att biljetten du köper där gäller direkt  så där kan du inte köpa enkelbiljetter i förväg som i vår app. 

Du kan inte köpa biljett ombord på bussen med reskassa.
Vi hänvisar i första hand alla köp av enkelbiljetter till vår app. I appen kan du också betala din biljett med Swish eller faktura från Klarna.

Du kan använda din reskassa som vanligt om du köper enkelbiljett på våra försäljningsställen eller biljettautomater.  Den reskassa du har kvar på kortet kan du använda som vanligt när vi öppnat upp framdörrarna för påstigning igen.

Du kan resa på ditt periodkort. Det måste vara aktiverat.
Du kan inte registrera resan i biljettmaskinen men det är bara att kliva på utan att visa upp det. Om din periodbiljett inte är aktiv kan något av våra försäljningsställen hjälpa dig att aktivera den. Detta går också att göra i våra biljettautomater.

Ny period kan du ladda i vår e-handel, på våra försäljningsställen eller i våra biljettautomater.

Du behöver dock inte aktivera ditt skolkort.
I vanliga fall ska skolkorten aktiveras när man börjar resa, men under rådande Corona-situation behöver man inte göra det.

Aktivera skolkortet när framdörrarna öppnas igen. Om man vill och har möjlighet kan man aktivera skolkort i våra biljettautomater. De finns på följande ställen: Borlänge Stationsgatan, Falun Knutpunkten, Hedemora resecentrum, Ludvika resecentrum och Mora resecentrum.

Vi förstår att detta kan ställa till problem för dig. Coronaviruset påverkar oss alla. Vi hoppas verkligen att vi snart kan återgå till det normala.