Translate
Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Stäng
Sök
Svenska English

Seniorfolder
Du som inte gör en digital ansökan - skriv ut foldern, skriv under och skicka in till oss.

Du kan även hämta foldern för autogiro hos våra försäljningsställen eller ringa till vår kundservice (0771-95 95 95) så skickar vi en.

Seniorkort

Seniorkortet kan köpas via Dalatrafiks kundservice i Borlänge, 0771- 95 95 95.

Seniorkortet gäller från den dag du fyller 65 år. Kortet är ett årskort och kan inte avbrytas under pågående period. Kortet gäller för obegränsat antal resor i hela länet och viss trafik över länsgräns*. Seniorkortet är inte personligt och kan därför användas av flera personer, dock inte samtidigt.

Du kan köpa kortet på två vis, delbetalning via autogiro 318kr/mån eller hela beloppet på en gång 3816 kr mot faktura.

Faktura
Ring och beställ ditt kort via vår Kundservice (0771-95 95 95). Vi skickar hemkortet till dig tillsammans med en faktura.

Autogiro
Skicka in din ansökan om Seniorkort autogiro till Dalatrafik så att vi har den senast den 15:e i månaden innan du vill börja resa. Kortet börjar då gälla från den 1:a i månaden efter. Får vi in din ansökan efter den 15:e så får du vänta till den 1:a i nästkommande månad. D v s får vi din anmälan den 16 mars så skickar vi ut ett kort som börjar gälla den 1 maj.

Ansök via länken nedan och signera din ansökan med BankID.

Täckning måste finnas på kontot.
Betalaren ska se till att ett tillräckligt stort belopp finns på kontot för betalning på förfallodagen. Om kontobehållningen inte räcker för betalning på förfallodagen får betalningsmottagaren göra ytterligare uttagsförsök under de kommande vardagarna, som får omfatta högst en vecka.
Information om antalet uttagsförsök lämnas av betalningsmottagaren.

Om du tappar ditt kort
Om du tappar bort ditt kort så erbjuder vi tappa-bort-garanti. Kontakta vår kundservice, telefon 0771-95 95 95, så spärrar vi ditt kort och ett nytt kort skickas hem till dig. Om du tappat bort ditt kort mer än tre gånger under ett år kommer vi dock att debitera dig en kostnad på 100 kronor per tillfälle. En summa som dras från ditt konto. 

Seniorkort  är subventionerade årskort som normalt inte återlöses. Vid reklamation görs dock en prövning. Om synnerliga skäl föreligger – dödsfall, sjukdom och dylikt kan efter prövning återstående värde ersättas.

Spar kvittot
Vid tågresor ska du kunna visa upp det kvitto som fås vid köp och laddning. Kvittot behövs också om du reser med utomläns busstrafik där våra Resekort gäller.

*Dalatrafiks Resekort laddat med perioderna Län, Senior, Upp till 20 samt Period Resekort Företag län gäller på följande sträckor utanför länet:

39 Falun–Edsbyn (körs av Dalatrafik och X-trafik)
46 Mora–Tandsjöborg (körs av Länstrafiken Jämtland)
345 Orsa–Edsbyn
209 Malung–Värnäs (körs av Dalatrafik och Värmlandstrafik)
361 Grängesberg–Kopparberg (körs av Länstrafiken Örebro)
361 Smedjebacken–Fagersta
362 Smedjebacken–Hedkärra
Det gäller dessutom på:
500 Avesta–Krylbo (körs av VL)
Vid resa med linjerna 39 (de turer som körs av X-trafik), 45, 209 (de turer som körs av Värmlandstrafik), 361 (till Kopparberg) och 500 måste du också kunna visa upp ditt laddningskvitto.