Svenska English

Pressinfo 29/12 2014

7 JANUARI 2015 ÖPPNAS NYA KNUTPUNKTEN - HÄR SAMLAS ALLA BUSSLINJER I FALUN

Onsdagen 7/1 får Dalatrafik nya tidtabeller. I samband med detta flyttas all busstrafik från Falugatan och Östra Hamngatan till nya bussgatan Knutpunkten.
Knutpunkten är den del av Resecentrum Falun som består av en bussgata mellan Korsnäsvägen och Trotzgatan samt hållplatser i direkt anslutning till nämnda gator.
Tio bussar kan angöra hållplatserna längs bussgatan samtidigt. Dessutom kommer det att finnas hållplatser på Trotzgatan respektive Korsnäsvägen. Linjerna 18, 20 och 21 kommer att ha sin hållplats på Holmtorget. 
Linje 20 och 21 kommer dessutom att ha kvar sina hållplatser på Falugatan.

. – Detta är det första steget för att knyta samman kollektivtrafiken i Falun. Något som varit efterlängtat av våra resenärer, säger Bengt Benjaminsson trafikchef på Dalatrafik.  Allt kommer inte att vara helt färdigt när Knutpunkten öppnar. Bland annat kommer det att saknas digital skyltning men det kommer att finnas personal på plats första dagen som hjälper resenärerna att hitta rätt. Allt arbete med nytt Resecentrum i Falun beräknas vara klart först vid årsskiftet 2015/2016.

 

Läs mer på www.dalatrafik.se/knutpunkten.

Frågor om trafiken              Bengt Benjaminsson, trafikchef, Dalatrafik, tel. 070-619 08 79

Frågor om  Knutpunkten     Alexander Norling, projektchef, Resecentrum Falun, tel. 023-861 16